Абоненти які виїхали або перепідключились до інших провайдерів інтернету

звеніть увагу

!!! Увага !!!

Абоненти які виїхали або перепідключились до інших провайдерів інтернету, не користуєтесь послугами нашої компанії або хочете призупинити користування послугою інтернет, будь ласка, зайдіть в особистий кабінет та деактивуйте ваш обліковий запис, щоб кошти не знімались з вашого рахунку, коли ми запустимо систему.

Якщо у вас на рахунку немає коштів то відключатись не потрібно! При мінусовому балансі кошти не знімаються.

!! На даний момент кошти з рахунків не знімаються !!

Для того щоб тимчасово відключитись, щоб не знімалась абонплата:

  1. Зайдіть в особистий кабінет за посиланням https://my.norma4.tv (якщо сторінка не відкривається, то спробуйте відкрити на іншому пристрої, почистіть кеш вашого браузеру або відкрийте сторінку в режимі інкогніто)
  2. Введіть логін та пароль, які видавалися при підключенні (він повинен бути або в профілі користувача, або Вам надсилали в смс-повідомлені. Можливо залишав майстер при підключені). Якщо загубили, пишіть у приват адміністраторам в нашому телеграм-каналі https://t.me/norma4tech, вказавши Ваш IP або платіжний код, або повну домашню адресу, для перевірки. Також вказуєте номер мобільного телефону, який давали при підключені.
  3. Зайдіть в розділ "Налаштування"
  4. Знизу сторінки є "Вимкнути обліковий запис"
  5. Ставите галочку "Підтвердити вимкнення облікового запису"
  6. Натискаєте кнопку "Вимкнути"
  7. На запитання "Підтвердити тимчасове вимкнення профілю ?" натискаєте кнопку "Так"

Якщо у Вас щось не вийшло або немає можливості відключитись, то зачекайте коли запрацює абон відділ.

Всі кошти які були до 11.08.22 вони заморожені і на даний момент не знімаються. ми повідомимо коли почнемо знімати за користування інтернетом. якщо ви сплачували після 11.08.22 і кошти не надійшли на рахунок то коли запрацює колцентр то можна буде вирішит питання оплат, не переживайте все можна буде відновити просто зачекайте поки.

Кошти за кабельне ТБ не знімаються з 1.07.22

Кабельне (поки 10 каналів) і інші райони запрацюють, як на головній станції буде світло. Поки йдуть відновлювальні роботи заявки на підключення не приймаються.

Слідкуйте за закріпленими повідомленнями.